Doğanın Ruhu'ndan Özgürlüğe Adımlamak...

Gezi Kültür Yazıları

Gölgeli Yol Çamur Üretir !

“GÖLGELİ YOL ÇAMUR ÜRETİR"

Güney Amerika’nın en yüksek dağı ve dünya dağ tırmanıcılarının en gözde yerlerinden biri olan Aconcagua dağında yaşanan talihsiz bir olay ve sonrasında ortaya çıkan görüntüler oldukça düşündürücüdür. Yaşayış değerlerini göremeyen ve dağların olağan varoluşundaki güzelliklerini kirleten insanların, empati kurmayı beceremeyip çirkinliklere adlarını yazdırmalarını görmek ne acı vericidir…


Beş buzulu olan 6,962 m yüksekliğindeki Aconcagua dağında, bir doğa ruhunun akciğerlerinin iflas etmesi sonucu, oksijen yetmezliğinden dolayı yaşama veda etmesi bizleri derinden etkilemiştir. Dağcılara rehberlik yapan, 31 yaşındaki Federico Campani’ nin ölümünün, hayvanlara yapılan kötü muamele ile eşdeğer olduğu, internetteki video görüntüleriyle ortaya serilmiştir. Arama kurtarma ekibinin, bölgeye gitme aşamasında hiçbir teknik malzemeye gerek duymadan, ekipmansız çıkması ve mahsur kalan dağcıya ulaştıklarında, dağcının baygın halde yaşıyor olduğu gözlemlenip, tepki vermesi üzerine, arama kurtarma ekibinin kötü muamelesi de, doğada görmek istemediğimiz bir utançtır. “Nasılsa çoktan ölmüştür” diyebilecek kadar bilgiye nasıl vardıklarını anlamadığımız gibi, bu aşamada yaptıkları arama kurtarmanın algılayışsızca görülmesi, kendilerine arama kurtarma yetkisinin nasıl verildiği sorusunu mümkün kılmıştır.

Doğadaki hikmeti göremeyen bu tür kişilerin, iyi bir amaç doğrultusunda görevlerini kötüye kullanmaları dağcılık camiasını da olumsuz etkileyecek gibi. Mesleki gönüllükte yaralının; çok sıkça karşılaştığımız ve vahşice cezalandırılan sokak köpeklerimiz gibi bağlanıp, sık boğaz düğümü ile sürüklenmesi vahşiliğin boyutlarının da insanlığa yakışmayan bir ifadesidir.

Doğada yürürken doğa ana’ya sevgi verilerek yürünmesi gerektiğini belirttiğim gibi, bilgi iyi amaçlar doğrultusunda eyleme dökülürse, bütün varlıklar bundan, yarar sağlamış olacaktır.

Sevgi bütünlüğünde yollar aydınlık olsun…


Sevgiler


Yürüyen Bulut konuştu
Bulut Açar



Günün Üzerine :
"Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz."

Minquass Kabilesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder